Monday, December 27, 2010

Teknik-teknik Membesarkan..

assalamualaikum dan apa khabar kepda semua readers..
haha..
dah lame rasenye xupdate blog..
da bersawang berserabai bertubi tubi da blog ni..
hah! hari ni pak cik din amat bermurah hati nak berkongsi ilmu ngan korang..

suma orang suka something yang besar2 kan..
laki pon suka yang besar..pompuan pon suka yang besar..
budak kecik pon suka yang besar..
da terlanjur suma orang suka yang besar..hari ni pak cik din akan ajar korang
camne cara nak besarkannya..hehe..
aish..tp korang jangan fikir bukan2 plak..
korang neh..sebut teknik membesarkan jeh da trus fikir hape dah..haha
kalo korang nak tahu pak cik din nak ajar besarkan ape,
haaa...meh cini meh..
kite skodeng sesame..
...
(*_*)
...
...
...
...
...
jeng!!..jeng!!


tadaa!!!
haa..ni la die yang pak cik din nak ajar korang..
bukan nak ajar tentang miss lolly..tapi nak ajar cane cara nak besarkan mata..
besarkan mata miss lolly 2..warna warni lagi mata miss lolly..
comel x??comel x??hehe..

sebenarnya..senang je caranya..
pak cik din edit dalam adobe photoshope je..
la ni pak cik din guna photoshope CS3..

camni caranya..

Mula-mula..korang amik la pape gambar pon yang korang nak besarkan..
pastu tekan (Ctrl,Shift,X) serentak..
bila korang da tekan je 6t akan kuar camni.. 


orite..
pastu korang click kat butang Twirl Clockwise Tool tuh..
pastu ape lagi..
korang klik je la dalam gambar korang tuh..
klik je kat bahagian mane yang nak diperbesar-besarkan..
bila agak2 da cukup besar..da puas ati dah..
tekan je Ok..

tadaa!!da ciap..da besar pon bahagian yang nak dibesarkan 2..
tapi jangan besarkan benda yang bukan-bukan sudeyhh..haha..

ok lah..sampai sini jah tutorial pak cik din kali nih..
kalo korang nak tahu cane nak ubah warna mate,korang Google je lah..
pak cik din da malas dah..haha..

ok..jumpa lagi lain kali..
salam selamat mencuba dari Pak Cik Din..
~bubye~


Nota yang Terlekat di kaki Pak Cik Din:
Tak tahu lah nape pak cik din amik gambar miss lolly..
maybe sebab miss lolly lawa kot..hehe..
sori la miss lolly ye..kalo2 buat muka miss lolly yang lawa 2 jadik tak lawa..
harap-harap miss loly tak marah..
(bajet mcm dia baca blog aku..)
korang usha2 la blog miss lolly aka luvfareda..
bestt..sempoi gile MISS LOLLY PAGE ne..
die sweet taw..xde nak cover cun pon..
nak taw x sebab pe bibir dia natural jah??
sebab dia bukan peminat gincu..wee~

3 comments:

  1. haha..i like gambar lolly tu..hak hak hak

    ReplyDelete
  2. ap0kah ? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.


    pangggg nak? kekeke*

    ReplyDelete
  3. sebelas>>thanx..hee

    miss lolly>>gurr!!

    ReplyDelete


Korang usha...Korang baca...

Korang komen...Korang fikir ar sendiri...